tiistai 26. maaliskuuta 2013

Juhlaan cocktailpaloja, sormiruokaa

Juhlat onnistuvat  ilman pitopalvelua,
kun suunnittelet kaiken etukäteen. 
On mukava, jos juhlavieraat ilmoittavat tulonsa etukäteen
ja hyvissä ajoin. Se helpottaa  tarjottavan määrän arvioinnissa.
Menun laatiminen on ensimmäinen toimenpide.
Se on runko, jonka mukaan on helppo edetä.
Tässä on yksi esimerkki juhlamenusta.
Juomiin en puutu, se tuskin tuottaa päänvaivaa eikä vaadi
myöskään kovin paljon aikaa. 

Kylmäsavulohta saaristolaisleivällä 
Savuhärkää patongilla
Savukalkkunarieskarullat
Tuulihatut katkaraputäytteellä
Valkohomejuustoa marja-aroniahillon keraar
Täytetyt kirsikkatomaatit
Tikkunakit (lapsille)

 Levite kirnuvoi, salaattia , kylmäsavulohta, smetananappi, tilliä, rouhaisu mustapippuria. Rucolaa.
Patonkiviipale, levite;  ruohosipulituorejuustoa, ranskankermaa, paprikaa, mustapippuria,
dijonsinappia, hunajaa. ruususuolaa.  Sekoita ja maista koostumus.
Kylmäsavuhärkää,  tuoretta viikunaa, persiljaa, rucolaa ja lopuksi rouhaisut mustapippuria.
Rieskaa (suorakaide), levite; rahkaa, paprikaa, mustapippuria, silputtua persiljaa, ruususuolaa,
sekoita. Lisää vaahdotettu kerma. Tarkista maku. Levitä rieskalle.
Lopuksi savustettua kalkkunaa viipaleina. Kierrä rulliksi ja laita rullat jääkaappiin
vetäytymään seuraavaan päivään. Leikkaa parin sentin paloiksi. Pujota cocktailtikkuun basilika-
lehti ja kurkkuviipaleen puolikas,ja tikuta rullat.
Tuulihatut ja täyte; rahkaa, vaahdotettua kermaa, tilliä ja punasipulia hienonnettuna,
sitruunamehua, sokeria, valkopippuria ja ripaus suolaa. Sekoita ja tarkista maku.
 Suolakeksiä, valkohomejuustoa, marja-aroniahillo, tyrnimarja.
Jos kaipaat tarkempia ohjeita esim tuulihatuista, kysy kommenttilaatikossa.
Makeat tarjottavat olen jo osittain esitellyt, paitsi täytekakut.
Niihin palaan jossain vaiheessa.

4 kommenttia:

  1. Olipa juhlissasi herkulliset tarjottavat:)

    VastaaPoista
  2. Mahtavat tarjoilut. Olisin mieluusti ollut juhlimassa.:)

    VastaaPoista
  3. Laskitko miten paljon aikaa kaikkiaan noiden cocktailpalojen valmistamiseen kului?

    VastaaPoista
  4. Ihanan valoisia ja pirteitä annoskuvia, nälkä tulee!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.