tiistai 5. kesäkuuta 2012

Haudutetut lanttukuutiot ja kaalisalaatti - Uunijuusto ananaksella

Lanttu on sopiva juures lisukkeeksi,. Sunnuntailta jäi pari possupihviä ja haudutin niille lisäkkeeksi lanttukuutiot. Salaatiksi syntyi lämmin kaalisalaatti, johon lisäsin mukaan myös kuullotettua sipulia. Tämä ateria syötiin lounaaksi.
Illaksi paistoin uunijuuston. Olin ostanut ison tuoreen ananaksen ja kuutioin siitä lisukkeen uunijuustolle.

Haudutetut lanttukuutiot
Lämmin kaalisalaatti
Uunijuusto ananaksella
Kuori ja kuutioi lanttu. Keitä kuutiot vähässä suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta.
Ruskista voi pannulla, lisää kuutiot ja mausta mustapippurilla, inkiväärillä ja sinapinsiemenillä. Paista kuutiot keskilämmöllä kypsiksi. Lisää hieman ranskankermaa, sekoita ja jätä odottamaan miedolle lämmölle hetkeksi.
Leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Kuumenna pannulla voi ja kuullota sipulia hetki. Lisää suikaloitu varhaiskaali. Mausta rakuunalla, muskottipähkinällä ja ripauksella suolaa. Kypsennä miedolla lämmöllä hautuen. Sekoita  loppuvaiheessa mukaan ranskankermaa.
Pihvi sopi hyvin kokonaisuuteen, mutta pelkkä kasvisversiokin olisi ollut riittävää.

Uunijuusto ananaskuutioilla
Sekoita  keskenään 6 dl vettä, 1 dl kuohukermaa, 4 dl maitojauhetta. Lisää vatkaten 2 kananmunaa ja 1/2 tl suolaa. Kypsennä juustoksi 175-asteessa noin 35 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi marjojen tai tuoreiden ananaskuutioiden kera.
Ananas maksoi vain 99 senttiä/kilo ja oli mehukasta ja sopivan kypsää.

2 kommenttia:

  1. Herkulliset tarjottavat taas:)

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    Kiitos. Ruoka oli hyvää, vaikka itse sanonkin.

    EtsiResepti,
    Tulenpa katsomaan sivuille. Kuulostaa sopivalta paikalta, taidan liittyä joukkoon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.