keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Jauhemaksapihvit

Kun seisoin lihatiskin edessä ei minulla ollut ajatustakaan mitä täksi päiväksi ostaisin. Aikani tarkasteltuani päädyin jauhettuun maksaan. Siitä sitten syntyi päivällinen. Kypsenin riisiä ja tein salaattia. Ajattelin, että riisi on kevyempää kuin peruna. Hetken jo mietin valmistaa risottoa, mutta sekin olisi ollut liian "raskasta".

Jauhemaksapihvit

400 g jauhettua naudanmaksaa
2 raakaa perunaa
1 sipuli
1 omena
1 muna
1 tl merisuolaa hienoa
1 tl rouhittua valkopippuriaj
1 tl paprikajauhetta
1 sipuli renkaina
Kuori perunat, sipuli ja omena. Raasta peruna ja omena hienoksi raasteeksi. Silppua sipuli hienoksi. Sekoita ainekset, lisää maksa ja kananmuna. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Paista ohukaispannulla pihveiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi ja kuullota renkaat rypsiöljyssä.
Keitä lisukkeeksi pitkäjyväistä riisiä. Sekoitin salaatiksi friseesalaattia, kurkkua, nektariinilohkoja ja tomaattia. Puolukkahyytelöä ei sovi unohtaa maksapihveiltä.

4 kommenttia:

  1. Ihania ruokaohjeita, ihan tuli nälkä kun katselin näitä. Nuo maksapihvit on varmaan tosi hyviä, nam...

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Hyviä ovat, kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Jauhemaksapihvit ja sipulirenkaat ovat tosi herkkua! Valitettavan harvoin muistan tehdä niitä.

    VastaaPoista
  4. Katriina,
    Minullakin tulee harvoin tehtyä. Yleensä kaupassa saan inspiraation, kun näen jauhettua maksaa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.